طراحی داخلی چیست؟
طراحی داخلی به عنوان یک عمل حرفه ای و جامع برای ایجاد یک محیط داخلی که به نیازهای انسان توجه و پاسخ می دهد، تعریف می شود. طراحی داخلی فرآیندی است که مجموعه ای از راه حل های زیبایی و کارآمد را برای استفاده بهتر از فضای مورد نظر در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. هدف طراحی داخلی بهبود تجربه با مدیریت بهتر از فضای موجود در محیط است. طراحی داخلی (به انگلیسی: Interior Design)، هنر و علم ارتقای فضای داخلی ساختمان برای دستیابی به محیطی سالمتر و زیباتر برای افرادی است که از فضا استفاده می کنند.
طراح داخلی کیست؟
طراح داخلی کسی است که چنین پروژههای ارتقایی را برنامهریزی، تحقیق، هماهنگی و مدیریت می کند. طراحی داخلی یک حرفه چند وجهی است که شامل توسعۀ مفهومی، برنامهریزی فضا، بازرسی سایت، برنامه نویسی، تحقیق، ارتباط با ذینفعان یک پروژه، مدیریت ساخت و اجرای طرح است. در لغتنامه ی وبستر، طراحی داخلی چنین تعریف شدهاست: «هنر یا عمل برنامهریزی و نظارت بر طراحی و اجرای معماری داخلی و مبلمان» طراحی داخلی فرآیند شکل گیری و هماهنگی ویژگیهای زیبایی ساختمان از داخل، با هدف تأمین نیازهای لازم برای استفاده راحت از آن است.
دکوراتور
حرفه طراحی داخلی به وضوح تعریف نشده و پروژههای انجام شده توسط یک طراح داخلی بهطور گستردهای متفاوت است. عباراتی مانند دکوراتور و طراح اغلب به عنوان مترادف استفاده میشود. با این حال، تمایز میان اصطلاحات وجود دارد.
انواع سبک جدید طراحی دکوراسیون داخلی
هر یک از سبک های دکوراسیون و طراحی داخلی، از نظر استفاده از خطوط و شکلها، رنگها، متریال و مصالح و جزئیات دیگر، با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه لیستی از این سبک ها و ویژگی های کلی آن ها آورده شده است:
1.سبک مدرن
سبک مدرن یکی از جنبش های معماری و طراحی داخلی است که در اوایل قرن 20 میلادی شکل گرفت. در این سبک استفاده از متریالهای طبیعی، رنگ های خنثی و رنگ هایی که در طبیعت دیده میشود، در فضا کاربرد دارد. همچنین از ویژگی های مهم سبک مدرن، عدم استفاده از جزئیات اضافی است که باعث شده است، مبلمان بهکار رفته در آن را به با خطهای مستقیم و صاف و بدون ظریف کاری ببینیم.
2. سبک کلاسیک
بر اساس تعریف دایره المعارف Treccani، سبک کلاسیک مجموعهای از مفاهیم و قواعدی است که برگرفته از رم و یونان باستان است و در هنر، از آن به کار گرفته میشود. با این تعریف انتظار می رود که فضای طراحی داخلی که به این سبک دیزاین و دکور شده باشد، چیدمانی متقارن و هماهنگ، متریال هایی با کیفیت و گران قیمت، ستون، کتیبه، گچبری، مجسمه های آنتیک، رنگ های خنثی روشن و مبلمانی ظریف کاری شده، داشته باشد.
3. سبک مینیمال
ویژگی بارز فضایی که به سبک مینیمال دکور شده باشد، سادگی و عدم درهم ریختگی آن است. در واقع این سبک بر کارایی و ضرورت استوار است و در آن نباید از مبلمان و اثاثیه غیر ضروری استفاده کرد. همچنین طراحی وسایل موجود در آن باید ساده و بدون جزئیات باشد و آن را به صورت مونوکروماتیک دیزاین کرد.
4. سبک سنتی
همانطور که از نام سبک مشخص است، سبک سنتی مربوط به طرح ها و مدلهای قدیمی در سالیان گذشته می باشد. گاهی زمان و هزینه کافی برای بازسازی ساختمان های ویلایی و قدیمی خود دارید و می خواهید طراحی داخلی آن را به سبک سنتی انجام دهید. استفاده از رنگ های خنثی، چوب و یا هر وسیله ای که چشم اندازی به گذشته دارد شما را به سبک سنتی نزدیکتر می کند.
5. روستیک
سبک روستیک در اصل از متریال های ارگانیک و طبیعی در فضای داخلی خود استفاده میکند. این سبک جلوهای ساده و طبیعی دارد و باید مصالحی چوبی و سنگی که در آن به کار گرفته میشود، خام باشد و هیچ فرآیند تولیدی و مهندسی روی آن ها انجام نگرفته باشد. همچنین در این سبک متریالهای مدرن و امروزی، مانند فلز و پلاستیک، بهتر است که به صورت محدود به کار گرفته شود.
6. سبک ایرانی
معماری ایران دارای ویژگیهایی است که در مقایسه با معماری کشورهای دیگر جهان از ارزشی بهخصوص برخوردار است: ویژگیهایی چون طراحی مناسب، محاسبات دقیق، فرم درست پوشش، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان، ایوانهای رفیع، ستونهای بلند و بالاخره تزئینات گوناگون که هریک در عین سادگی معرف شکوه معماری ایران است. بهطور کلی میتوان معماری ایرانی را در این ۵ اصل یاد شده توسط محمدکریم پیرنیا مشاهده کرد.
تأثیر رنگ در طراحی داخلی
رنگ ها روی احساسات مردم تأثیر می گذارد. آبی، سبز و بنفش رنگهای آرامشبخش هستند. زرد و قرمز پرانرژی و خوش بین هستند. رنگ بژ و سفید با تمرکز، خلوص و سادگی مرتبط هستند. صورتی بی گناهی، اعتماد و خوش بینی را منتقل می کند.
ابزارهای مورد نیاز برای طراحی داخلی
ابتدا، شما به یک خلاصه ای از درخواست مشتری احتیاج دارید که در آن سلیقه و نیازهای خود را به تفصیل بیان کند. در مرحله بعد، باید کمی تحقیق کنید و اطلاعات و تصاویر مرجعی را بیابید که به شما در تعریف سبک، شکل ها و پالت رنگ کمک می کند. هنگامی که این کار را انجام دادید، باید پیشنهاد خود را به صورت بصری در میان بگذارید تا مشتری بتواند دیدگاه شما را درک کند.
طراحی داخلی آشپزخانه
طراحی داخلی مؤثر آشپزخانه فرآیند ترکیب چیدمان، سطوح، لوازم خانگی و جزئیات طراحی برای تشکیل یک فضای آشپزی است که استفاده آسان و سرگرم کننده برای آشپزی و معاشرت در آن است. دنیای طراحی مؤثر آشپزخانه سرشار از ایدهها، راهنماها و نکات طراحی و یک جریان به ظاهر بی پایان از توصیههای متخصص است.
نحوه چیدمان آشپزخانه
چیدمان آشپزخانه به شکلی است که با چیدمان میز، لوازم اصلی و فضاهای ذخیره سازی مشخص می شود. چیدمان و پلان طبقه، مثلث اولیه کار آشپزخانه را ایجاد می کند، که مسیری است که هنگام حرکت از یخچال به سینک، تا محدوده هنگام تهیه یک غذا ایجاد می کنید.
مهم ترین نکات در طراحی آشپزخانه
تا آنجا که به طراحی داخلی آشپزخانه مربوط می شود، شما می خواهید که از نظر بصری جذاب و در عین حال بسیار کاربردی باشد. به همین دلیل، پنج عامل مهم که در ادامه ذکر می گردد را در نظر بگیرید: چیدمان، انبار، روشنایی، کفپوش و تهویه.
چگونه یک فضای پذیرایی عالی طراحی کنید
اتاق نشیمن. یک قدم به عقب بردارید و به منطقه مورد نظر خود به عنوان یک فرد خارجی نگاه کنید. قسمت پذیرایی. میز پذیرایی شما نقطه کانونی منطقه اتاق شما است. رنگ ها. به این فکر کنید که رنگ های مختلف چقدر روی شما تاثیر می گذارند. نورپردازی، تجهیزات جانبی، فن آوری.
نحوه طراحی داخلی فضای پذیرایی
یک چیدمان کاملاً سنجیده – قسمت پذیرایی باید تمیز و بدون شلوغی باشد، با وسایلی که از هم فاصله دارند تا افراد با هم درگیر نشوند، بلکه به اندازه کافی نزدیک باشند تا محیطی دلپذیر ایجاد کنند. میز پذیرایی را به گونه ای قرار دهید که رو به درب ورودی باشد، اما به اندازه کافی دور باشد تا به عنوان مانعی برای فضا عمل نکند.
[…] دیواری در ادارات، خانه و بسیاری از مناطق دیگر برای طراحی داخلی مکان استفاده می شود. پانل های ما عایق رطوبت هستند و […]
سلام وقت بخیر
مطالب مقاله بسیار جامع و کامل بود. ممنونم
سلام هزینه طراحی داخلی را چطور یعنی بر چه اساسی محاسبه می کنید؟
سلام موارد زیادی در محاسبه هزینه تأثیر دارند از جمله اندازه فضا و نوع متریال هایی که به کار برده می شود.